Når man skal vælge belysning og lamper til ens hjem, så er der mange forskellige faktorer, som spiller ind. Hvad bliver rummet brugt til? Hvor meget lys er nødvendigt? Hvad er det naturlige lysindfald? En belysning skal passe til den generelle indretning og husets udformning for det mest homogene helhedsindtryk.

​Naturligt eller kunstigt belysning?

Man skal huske på, når man skal ud at vælge nye lamper til belysning, at der er stor forskel på mængden af naturligt belysning, som kommer ind i et rum, alt efter hvilken retning rummet ligger i, i forhold til solen. Naturligt dagslys lyser primært væggene op, hvorimod kunstig belysning fra lamper lyser gulv og loft op. Derfor er det nødvendigt at se på netop hvilken type af belysning, der vil passe bedst ind i ens hjem, sådan at man kan få den mest optimale udnyttelse af de forskellige lyskilder, som er at finde inde i rummet.

​Stort udvalg kan gøre det svært at vælge den rigtige belysning

For at finde den helt rigtige belysning og lamper med de korrekte funktioner, skal man først igennem det kæmpe udvalg, der er at finde rundt omkring i diverse butikker og webshops.

Der findes desværre ingen tjekliste for hvilken slags belysning, der passer bedst ind i forskellige hjem, men der er nogle tommelfingerregler man kan have in mente, når man skal vælge den helt rigtige belysning og lamper.

​​​Er der meget lavt til loftet eller bjælker i loftet, så kan det være en god idé at undgå loftslamper, da disse kan være svære at have hængende, sådan at de oplyser rummet optimalt. Her er de fleksible lamper, som kan drejes og modelleres efter præferencer, en bedre løsning. Synes man selv, det kan være svært at finde på den helt rigtige belysning, så kan det være en god idé at hyre en professionel el-installatør, som kan komme og hjælpe med at opsætte den optimale belysning.

​Send os en e-mail på el@ibruun.dk eller ring på telefon 75 15 83 00.